fredag den 21. juli 2017

Kto za Lafata? Krejčí, či Pilař? Ako by mohla vyzerať zostava na Island

Českí futbalisti v piatok od 20.45 nastúpi k šiestemu zápasu v kvalifikácii o postup na Euro 2016, do Reykjavíku odleteli takmer v najsilnejšom zložení.

Kvôli zraneniu chýba len útočník David Lafata, ktorý v predchádzajúcich piatich dueloch nastúpil vždy v základnej zostave.

Kto by mohol najlepšieho strelca ligy v zostave nahradiť? "Rozhodnem sa až v piatok. Každopádne sa nám zranil hráč, ktorý nastupoval pravidelne, "poznamenal kouč.


Potom, čo sa Lafata zranil počas tréningu, Vrba dodatočne nominoval slavistov Milana Škodu.Rozhodne sa medzi ním a Tomáš Necid, prípadne Václavom Kadlecom, hoci ten celú jar nastupoval v Sparte ako záložník aiv nomináciu je vedený medzi stredopoliarovi, hoci ofenzívnymi.

Necid sa podarilo jar vo Zwolle v holandskej lige, Škoda svojimi góly ťahal Slavii za záchranou v českej najvyššej súťaži, lenže ešte nikdy nehral ostrý zápas na medzinárodnej úrovni. Či už medzištátne či pohárový, čo môže byť pre neho handikep.

"Neustále čítam, ako má Škoda dostať príležitosť. Takže by to nebola trúfalosť, keby som ho postavil, ale len vyslyšanie toho, čo vy hovoríte, "rozprával Vrba s novinármi.

" Milanovi nie je dvadsať, naopak má veľa skúseností. Presadzoval sa v klube, kde mu v útočnej fáze spoluhráči moc nepomohli a on rovnako dal 19 gólov.Svoju kvalitu preukazoval. Preto si myslím, že je tak otrkaný, že by s tým problémy mať nemal. "

V predchádzajúcom zápase s Lotyšskom nemal kouč k dispozícii stabilný obranca Pavla Kadeřábka s Tomášom Sivok, ktorí boli zranení. Aj keď ich zástupcovia Theodor Gebre Selassie a Václav Procházka podali solídny výkon, do zostavy sa zrejme vráti Kadeřábek sa Sivok, hoci plzeňský stopér mal výborné jar a v reprezentácii nikdy nesklamal.

"Dvaja hráči v defenzíve sú strašne dôležití . Na druhú stranu Theo Gebre Selassie, ktorý Kadeřábka nahradil, patril proti Lotyšsku k najlepším hráčom. Z tohto pohľadu je to pre nás trošku zložitejšie. Ale Sivok aj Kadeřábek sú hráči, ktorí pre nás boli v predchádzajúcich zápasoch dôležití.Som rád, že ich mám späť, "hovoril Vrba.

Sivok odohral na stopéra tri z piatich kvalifikačných zápasov, Procházka nastúpil v základnej zostave dvakrát. Ani raz na stopéra nechýbal Michal Kadlec.

Na ľavom kraji obrany má takmer isté miesto David Limberský. Ako náhradník je pripravený druhý nováčik Jan Kovařík, ktorý na jar v Plzni nastupoval na pozíciu ľavého záložníka . Tam v doterajších kvalifikačných dueloch hral Sparťan Ladislav Krejčí, ktorého pravidelne v priebehu zápasu striedal Václav Pilař. A vždy hru oživí, navyše jeho sport stavky góly priniesli tri body: rozhodol stavkove bonusy duel s Holandskom (2: 1) a vyrovnal proti Lotyšsku (1: 1).

Na pravom kraji Vrba stavia Bořka Dočkala, ktorého konkurentom je jablonecký Jan Kopic.Dočkal je s tromi gólmi najlepším českým strelcom v kvalifikácii, Kopic má v národnom tíme za sebou len minuloročný priateľský duel s Rakúskom.

V strede poľa určite nastúpi kapitán Tomáš Rosický aj Vladimír Darida. Na pozícii defenzívneho stredopoliara sa rozhoduje medzi Lukášom Vacha a Jaroslavom Plašilom. Ten odohral posledné dve stretnutia, zatiaľ čo minule proti Lotyšsku bol už v polovici striedaný, vlani v novembri proti Islandu bol jedným zo strojcov výhry 2: 1. Vácha odohral spoľahlivo úvodné tri stretnutia v kvalifikácii.

Z ofenzívnych záložníkov sú v nominácii Daniel Kolář a Václav Kadlec, ktorý môže prípadne zaskočiť aj na hrote.

stavkovanie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar