torsdag den 20. juli 2017

Kouč tímu, čo dostal 114 gólov: Niektorí videli kopačky prvýkrát v živote

Takto to vyzerá, keď sa začína naozaj s čistým štítom, aspoň podľa líčenie austrálskeho kouča Stana Fostera, ktorý sa rozhodol šíriť slávu svojho športu vo futbalom Nepobozkaná Mikronézii. Niektorí hráči nikdy predtým nevideli kopačky.Iní si zas vôbec prvýkrát skúsili vybehnúť na poriadne futbalové ihrisko a mnohí prvýkrát opustili rodnú dedinu len preto, aby sa stali reprezentantmi.

Výsledok je známy: stotisícová ostrovný federácie rozosiate vo vodách Pacifiku začala svoju históriu tromi príšernými prehrami ( 0:46 od Vanuatu, 0:30 od Tahiti a 0:38 od Fidži), ale Foster verí, že holt musíte najprv trpieť, aby ste raz mohli treba oslavovať.

"Možno to bola zlá publicita, ale verím, že si nás teraz všimne FIFA, "povedal pre G uardian. "A ak sa tak stane, prídu jej poradcovia a trebárs aj tréneri; dokonca by sa potom mohli nastálo usídliť na niektorom z troch najväčších ostrovov a podporiť rast futbalu od samých základov. "

Málokde na planéte nájdete takto nefotbalové končiny, čo je určite dané odľahlosťou niektorých z približne šiestich set mikronéských ostrovov. "Futbal sa bet365 tu zrazu šíri ako oheň v buši," raduje sa Foster - ale na druhú stranu to ukazuje, z ako nízke úrovne bude austrálsky športové misionár začínať.

Kopačky a inú výbavy poslali okrem iného z ostrova Guam a Foster súdi: "Hráči zistili, že je šport oblečie." Zároveň nabáda korupčnými aférami ničenú federáciu k tomu, aby sa prejavila ako šiřitelka osvety: "FIFA môže ukázať, koľko dobra je schopná konať.S jej pomocou môžeme meniť životy tisícov ľudí. "

Fos ter už pomaly zvažoval, či sa nevráti do Austrálie - ale nadšenie jeho nového tímu ho presvedčilo, aby bojoval ďalej. "Bol som kritizovaný za výber hráčov, ale nemenil by som," vyhlásil o mužstve zloženom zo športovcov do 20 rokov; cieľom takéhoto ťahu je, aby mal tím perspektívu. Mikronéští mladíci museli strpieť debakle od trpaslíkov typu Vanuatu, ale čo na tom?

"Povedal som im: Toto je zlomový bod, páni. Ste partia mladých chalanov, proti vám stáli profesionáli či poloprofesionálové. Ste tu, aby ste sa od nich učili, "spomína Foster. "Po úvodnom šoku vyzerali, že to chápu. Svojím spôsobom sú tieto prehry požehnaním.Teraz vedia, ako tvrdo musí začať pracovať, aby sa dostali na podobnú úroveň. Snáď som do nich dostal trochu súťaživosti. "

Aj na pomery vzdialenej Oceánie a miestnych exotických jedenáctek sú výsledky Mikronézania futbalovo šialené. Trebárs v kvalifikácii o MS 2014 boli ne jdrtivějším skóre zabitia Samoy 1:10 od Tahiti a 0: 9 od Novej Kaledónie.

"Čakal som viac kritiky od ľudí, čo budú tvrdiť, že sme zem strápnil," líčil tréner. "Ale ja naopak dúfam, že sme urobili prvé kroky k tomu, aby sme sa v regióne stali významnou silou. Za takých 12 alebo 16 rokov, za pár ďalších účasti na pacifických hrách…Snáď sa bet365 bonus na nás história bude pozerať vľúdne.


"

Je dosť pravdepodobné, bet365 stavky že ak by sa tak malo stať, bude to hlavne Fosterovho zásluha. "Pokiaľ viem, som jediný v Mikronézii jediný tréner s licenciou," vracia sa k reáliám, ktoré z Európy znejú rovnako vzdialene ako nekonečné šumenie oceánu: "Ale o to vi ac potrebujem pomôcť, aby sme dosiahli vytúžený zlepšenie. Veď niektoré ostrovy sú vzdialené stovky kilometrov. "

bet 365

Dobrodružná futbalová cesta sa rozbieha. Všeobecnému skóre 0: 114 napriek.

bet365 mobil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar