søndag den 23. juli 2017

Jihlavské trénerskej rošády. Ako sa odvoláva kouč v prvej lige

Ako to bolo v minulosti?

26. novembra 2013 nahradil Františka Komňackého Petr Rada.

30. septembra 2014 prišiel namiesto Petra Rady - ako dočasné riešenie - Roman Kučera. Novým hlavným trénerom bol potom 5. decembra 2014 menovaný Luděk Klusáček.

A práve tomu v stredu, teda 16. septembra 2015, jeho angažmán skončilo.

"K tomuto neľahkému a nepríjemnému kroku sme pristúpili na základe neuspokojivých výsledkov a výkonov v letnom prípravnom období a najmä potom v úvodných šiestich kolách tohto ročníka Synot ligy," uviedol v tlačovej správe klubu predseda predstavenstva FC Vysočina Jiří Pech .

Celá situácia však bola oveľa zamotanejšie, než sa na prvý pohľad môže zdať.MF DNES možnú zmenu na poste hlavného trénera ma povala už v utorok večer, kedy oslovila majiteľa klubu Františka Vaculíka.

Utorok 14. septembra, 19.00

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ stavebnej spoločnosti PSJ, ktorá je väčšinovým akcionárom FC Vysočina, sa v utorok vrátil zo služobnej cesty do Spojených štátov. A vo večernom telefonickom rozhovore pre MF DNES naznačil, že sa v klube môže niečo prihodiť.

"Hovorili sme si, že keď to chlapci v Košiciach nezvládnu, bude sa niečo diať," prezradil Vaculík. "Že budeme musieť niečo urobiť. Teraz je otázka čo, "odmietol prejudikovať udalosti bez toho, aby celú situáciu prebral s vedením klubu.

" Chcem si nechať predložiť návrhy, čo by malo zmysel robiť.Chcem poznať názory všetkých zúčastnených, "doplnil s tým, že na druhý deň znovu cestuje preč - tentoraz do Ruska. "Nebudem ani v piatok na futbale. V septembri neuvid� �m ani jeden zápas, pretože som stále na cestách, "dodal.

Streda 15. septembra, 12.00

Druhý deň skúša MF DNES telefonicky kontaktovať športového manažéra Milana Boks. Ten sa ospravedlní s tým, že je na rokovaní, a ponúkne možnosť popoludňajšieho telefonátu. Potom už je však nedostupný - mobil má buď vypnutý, alebo obsadený.

MF DNES oslovila aj riaditeľa klubu Zdeňka Tulis, ktorý na otázku ohľadom možnej výmeny trénera odpovedal: "Výsledkovú situáciu riešime. Výsledky nás nepotešili, ale je začiatok sezóny.Zatiaľ máme realizačný tím v podobe, v akej máme. "

Pri pozastavení sa nad kľúčovým slovkom ZATIAĽ reagoval podráždene. "Netlačte ma do niečoho, čo nie je pravda. Prosím, nerobte závery, ktoré mi podsúvajú. "

Streda 15. septembra, 15.00

MF DNES sa niekoľkokrát snažila kontaktovať aj hlavného trénera FC Vysočina Luďka klusácke. To sa jej však podarilo až neskôr.

"O rezignáciu som nepremýšľal," uviedol Klusáček. "Verím, že sa Jihlava zdvihne a zachráni sa. Na to, aby hrala v polovici tabuľky, je potreba mužstvo doplniť. V tom sme sa s vedením trochu rozchádzali. "

Streda 15.septembra, 16.30

Na diskusnom fóre oficiálnych klubových stránok sa neskôr popoludní objavuje príspevok: "Pane Fuks, o dresoch tu napíšete, ale že je Klusáček odvolaný, ani slovo. Takže opäť Kučera. Pánboh s nami. "

Streda 15. septembra, 16.50

Tlačový hovorca Miroslav Fuks po dotaze MF DNES ohľadom odvolaní trénera klusácke sľúbi, že do desiatich minút pošle tlačovú správu. Tá nakoniec dorazí už o tri minúty neskôr.A oficiá lne potvrdzuje Klusáčkovo odvolanie.

Nový realizačný tím zatiaľ nemá konečnú podobu. "Jeho zložením sa intenzívne zaoberáme a hodláme ho personálne doplniť," uviedol v tlačovej správe Bokša. "Preferujeme riešenie, kedy bude zložený z vlastných trénerských zdrojov," doplnil.

Podľa informácií MF DNES by mal byť faktickým novým hlavným trénerom doterajší Klusáčkův asistent Roman Kučera, ktorý túto funkciu plnil už v predchádzajúcej sezóne. Kvôli chýbajúcej licenciu však jeho prácu musel zastrešovať vtedajší športový manažér Jozef Matúš.

Novým Kučerovým asistentom by sa podľa MF DNES mal stať bývalý tréner jihlavskej juniorky Pavel Procházka.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar